Uteväxter

Har du en drömträdgård som en bild i ditt huvud men inte kunskapen hur den ska bli till?

Vi utvecklar vårt sortiment varje år och hoppas att du ska finna det du söker hos oss. Här finner du buskar, träd, perenner, rosor samt jord de redskap du behöver för att jobba i din trädgård. Det vi inte har hemma för stunden kan vi oftast beställa hem.

Med våra många år i trädgårdsbranchen har vi byggt upp ett starkt kontaktnät och väljer alltid växter och produkter med hög kvalité.

Buskar och Träd

Buskar och träd skapar höjd och dynamik i trädgården. De är att betrakta som rummets möbler.

Vi reser till ett flertal platser runtom i Europa för att välja ut de bästa växterna i form och hållbarhet.

Rosor

Gillar du rosor har du kommit rätt. Vårt breda sortiment på rosor gör att du kan skapa en romantisk rosrabatt som imponerar på de flesta. Rosor i trädgården är kronan på verket och brukar kallas för trädgårdens drottningar.

Hos oss finner du busk- och klätterrosor av alla de slag.

Perenner

Perenner är är som en mustig gryta full av olika färger och ger trädgården liv under hela säsongen. De är

Perenner kommer i massor av färger, blomningstider och höjder. Med rätt planering har du en trädgård som aldrig vilar och med marktäckare kan du göra trädgården nästan underhållsfri.

Perenner är en örtartad växt som blommar om från år till år.

Färdiga planteringar

Ett enkelt sätt att förgylla sin trädgård eller uteplats är att göra en fin plantering. Den är lätt att sköta och det går att kombinera växter i stort hur som helst.

Våra färdiga planteringar är väldigt uppskattade och vill du kombinera din egen så hjälper vi dig med val av växter och jord.

Redskap

För ett glädjefyllt arbete i trädgården är det viktigt att använda rätt verktyg. Här finner du redskap och bevattning från välkända tillverkare med hög kvalité. Krattor, spadar, räfsor, sekatörer, skottkärror är några av de trädgårdsredskap som du finner hos oss.

Vi använder själva de redskap vi säljer för att säkerställa dess hållbarhet och ergonomi.

Varför är höstplantering så bra?

Även om våren traditionellt sett varit den tid på året då vi planterar allra mest, framstår hösten alltmer som den bästa planteringstiden. Det är flera faktorer som gör att det är bra för växterna att planteras under september, oktober och i vissa fall ännu senare. Jorden är naturligt fuktig på hösten vilket gör det lättare för växterna att etablera sig. Risken för torka är liten och de är inte beroende av din omvårdnad för att få det vatten de behöver.

Det kanske kan kännas lite konstigt att plantera sådant som på hösten ser vissnat ut, men under ytan arbetar rötterna fortfarande. De är aktiva även efter att allt ovan jord gått i vila och vissnat ner. På hösten kan plantan ägna all kraft åt att etablera sig, eftersom den inte behöver sätta nya skott. Rötterna är också det första som vaknar på våren. Det innebär att när du höstplanterar är växten på plats och kan starta på rätt ställe vid tidigast möjliga tillfälle. Det i sin tur ger den de bästa förutsättningarna att klara påfrestningar, till exempel den torka som är så vanlig i de östra delarna av vårt land på våren.