Skip to main content

Tips i Februari

Nu är det dags att börja förså! Chili, paprika, selleri och kronärtskocka är några exempel på växter med lång utvecklingstid.

Vill du så sommarblommor är det dags för t.ex. jätteverbena eller varför inte palettblad att komma i jorden nu.

Bäst jord för sådder är Såjord. Den är porös och inte för stark för småplantorna. Vi har olika krukor, såbrätten och annat som kan behövas för försådden, och växtlampor som får det att växa ordentligt. Växtlampor är anpassade för växter och drar inte mycket energi.

Ett gott och nyttigt så-tips är microgrönt, olika växter som man äter som småblad. I butiken visar vi ett exempel på odling av microgrönt, småblad. Kom gärna in och bli inspirerad.

Fortsätt gärna mata fåglarna! Snön har kanske smält men det är fortsatt vinter. Fortsätter du mata nu kan du få en flock bergfinkar på besök. Vi har fågelmat som passar för olika arter. Placera fågelmatningen i eller nära ett skyddande buskage. ( Trivs de hos dig så stannar de och håller efter skadedjur på sommaren.)

Nu, medan det ännu är vinter är det en bra tid att drömma och planera sin trädgård. En stomme med träd och buskar ger en levande trädgård. Buskar har många plus, du kan ta in kvistar av tidigblommande Forsythia, njuta av syrens doft, koka saft på fläderblommor, plocka in rosor och nypon, koka sylt på aroniabären – eller låta fåglarna ta dem. Och tänk när magnolian blommar…